Nieuws uit Santiago.

  • Caminofrans

    Het kapitel van de kathedraal van Santiago heeft bepaald dat met onmiddelijke ingang iedereen die voldoet aan de 100 of 200 km regel de Compostela

    krijgt uitgereikt.

    Er is dus geen onderscheid meer tussen religieus, spiritueel of sportief .

    Iedereen krijgt dezelfde Compostela.

    Frans

  • thomas

    Waar heb je deze informatie vandaan? Heb dit zelf nog niet terug kunnen vinden op andere fora.

  • Caminofrans

    Thomas,

    Inderdaad op West/Europese fora is hier nog niets van te vinden maar op enkele Spaanse wel:

    - Xacobeo Galicia

    - Editorial Buen Camino ( zie ook hun Facebook pagina)

    Het is nl. zo dat de Compostela van uiterlijk verandert en voortaan aan iedereen dezelfde wordt uitgereikt.

    Overigens niet te verwarren met de ook tegen betaling van 3,00 euro te verkrijgen certificado de distancia, een verklaring dat men een bepaalde camino heeft afgelegd en welke afstand dat men daarbij gelopen heeft.Met de aankoop van dit document ondersteund men tevens de restauratie van de kathedraal. Dit document word uitgegeven i.v.m. de 800 jaren aanwezigheid van de Franciscanen in Santiago.

    Let op het is wel even zoeken.

    Succes,

    Frans

  • Frans

    Ik heb gelezen dat die andere Compostela in een andere kerk kan worden afgehaald. Op het ons bekende “andere” forum stond het als volgt beschreven:

    als je een extra Compostela wilt ontvangen van de Orde der Franciscanen, ga met je credentials/pelgrimspas tussen 10 -11 of tussen 17 -19 naar de Rúa dos Castiñeiros, het Convento de San Francisco. Links in de kerk is een grote houten deur met een monnik die je verder helpt, kleine donatie.

    De kerk is vlak bij de kathedraal, na het tunneltje met de doedelzakspeler ga je niet linksaf het Praza do Obradoiro op, maar meteen rechts, je loopt er dan ongeveer tegenaan.