trainen ?

 • DELETION_USER avatar

  Voor degenen die de Camino al gelopen hebben;

  In hoeverre heb je ervoor getraind?

  Hoe lang van te voren begonnen en met welke kilometeropbouw?

  Is het ook te doen om ongetraind te starten en dan bijv. rustig te beginnen met 5km en het aantal kilometers dan langzaam op te bouwen of dikke afrader ?

 • Luisa

  Mmm, je vraag was al een tijd terug zie ik. Misschien heb je er nog wat aan…

  Ik zou zeggen dat wat training vooraf je Camino een stuk prettiger zal maken. Als je zonder problemen 15 km kan lopen met een rugzak van ongeveer 8 kg max dan zit je al wel goed hoor. Hoeveel je ook traint, het is vooral de dagen achter elkaar lopen waar je lastig op kan trainen (tenzij je de tijd hebt natuurlijk).

  En ja, als jij de discipline kan opbrengen om meteen vanaf het begin te luisteren naar je lichaam dan is starten met 5 km en langzaam opbouwen goed te doen. Dit is wel afhankelijk van waar je begint… Ga je vanuit thuis in NL, dan begin je op vlak terrein en no worries: voor je aan de moeilijke stukken toekomt ben je prima in vorm :-). Begin je in Saint Jean Pied de Port… tsja, ongeoefend is 5 km daar ook zwaar genoeg en dan volgt de verdere stijging en uiteindelijk afdaling naar Roncesvalles waar je U tegen kan zeggen. Dus, daar ongeoefend starten, ja, het kan, zal het je tocht prettig laten beginnen: nee, tenzij je pijn en kramp en een eventuele blessure kicken vindt. Ga je een korter deel lopen en begin je al in Spanje, dan is starten in Leon heel prettig: een paar dagen met redelijk vlak terrein stomen je klaar voor de klim naar O Cebreiro op weg naar Galicië. Wat je ook doet (of al gedaan hebt?): Buen Camino!